Om oss

sigportEthvert livsløp inneholder en blanding av sol og regn. Alle har vi vår egen, personlige historie å fortelle. Mye av det som kanskje virker trivielt og dagligdags for oss, kan bli spennende og overraskende for andre.Jeg har alltid likt former og farger og drudler og tegner i møter, overalt. Når jeg maler forteller deg min, livshistorie, fremstiller mine ideer, visjoner og refleksjoner. Da blir jeg en kulturbærer og brobygger.

Helt fra jeg var barn, ja så lenge jeg kan huske har jeg funnet ro og et unikt, fantastisk rom, uten tid og egne krav eller forventinger når jeg er kuntnerisk utprøvende. Følelsen av ro og kunstnerisk flyt gir meg egen verdi og energi. Når jeg tegner og maler så får jeg ro og fred med meg selv.

Jeg har flere års kunstfaglig utdannelse. Fra 1988 har jeg mottatt opp læring i bla tegning, akvarell, akryl -og oljemaling, og studerer nå ved Nordstrand kunstskole hos Cathrine Ockernahl.

Min kunstneriske inspirasjon kan defineres som den inspirasjon som stimulerer til kreativitet, driv og motivasjon til å arbeide, produsere eller skape.

Jeg ønsker en gang i fremtiden å holder kurs for de som har lyst til å utøve kunst selv, hvor jeg gir hjelp og veiledning i forskjellige faser for å få menneskers livshistorier. Det å fortelle noen sin historie er en prosess, en reise gjennom det levde liv. Da er det viktig å føle seg ivaretatt på denne reisen.

 Det beste du kan gi dine barn, nest etter gode vaner, er gode minner.


 

For meg er er kunst refleksjon – empati – evne til å fomidle egne følelser og verdier ved farger og former. Empati er blitt et klisjépreget motebegrep, men er det ikke akkurat det vi opplever ved å betrakte for eksempel Munchs «Sykt barn» ? Av og til – og kanskje ikke så svært sjelden – kan vi finne igjen kunstnerens egen lidelse, glede eller refleksjon i bilder.

Som kunstner / utøver opplever jeg magisk ro. Det eneste stedet hvor jeg helt og fullstendig ro.

Jeg ønsker å være en livshistorieformidler.


 

Jeg liker å utvide horisonten, utfordre meg selv. Jeg får inspirasjon av å høre på musikk før jeg maler, eller oppsøke andre kuntnere og gå til nye steder for å oppleve ting som kan inspirerer meg. Gå til biblioteket og bla gjennom kunsten historiebøkene, gamle eventyr (se på illustrasjonene,) og lese historier av kunnskap og legender. Alle disse tingene vil få fantasien i sving og inspirere meg til å plukke opp en pensel eller andre verktøy.

Å være utøvende og kreativ er utfordrende – og jeg går stadig på kreative blokkeringer. Da må jeg finne noe å bryte meg fri fra disse hindringene og det kan være utfordrende og nedslående, men det må gjøres. Noen ganger må jeg utfordre meg selv vi å introdusere meg selv til nye stimuleringer, til situasjonen, oppsøke stemninger og utfordre egne grenser, forventninger og fordommer er nok til å få meg på en rull som kan ta meg inn i en ny kreativ flyt. Når jeg føler stillestand, trenger jeg å friske opp mine kunstneriske retninger.